Elke keer als ik afscheid moet nemen van een Frozen Flower, gaat het mij een beetje aan het hart. Ik heb er zo veel liefde, aandacht en energie in gestoken. Maar die weemoed duurt nooit lang. Het is heerlijk als iemand een van mijn Frozen Flowers zo mooi vindt, dat hij mee mag naar huis en een mooi plekje krijgt. Ik hoop altijd dat de koper er lang van zal genieten.

Afscheid van Wow! 

Helaas is dat niet altijd zo. Eén Frozen Flower, Wow!, werd een tijd geleden gekocht door een aardige vrouw uit Weesp. Ze was tijdens de expositie elke dag komen kijken en had op de laatste dag de knoop doorgehakt. Dit werk wilde ze heel erg graag hebben! De dag na de expositie heb ik de Frozen Flower naar haar huis gebracht en er afscheid van genomen. Al snel stuurde ze me een foto van het resultaat. Wow! had een mooi plaatsje gekregen in haar huiskamer.

Afscheid van thuis 

Een jaar later hoorde ik dat de eigenaresse van Wow! ernstig ziek was en naar een hospice zou gaan. Tegelijk werd er bij verteld dat ze Wow! per se mee wilde nemen en ook in het hospice in haar kamer wilde ophangen. Het raakte mij zeer. Dat ze zo gehecht was aan deze foto…

Het echte afscheid 

Ik moest wel even slikken toen ik weer later de rouwkaart in de brievenbus kreeg. Wow! stond op de voorkant. Zoveel betekende deze Frozen Flower voor haar en voor haar nabestaanden, dat hij ook bij haar afscheid prominent aanwezig was. Er ging van alles door me heen. Om te beginnen verdriet om het veel te vroege overlijden van deze vriendelijke kunstliefhebster. Maar ook trots dat ze zoveel steun heeft gehad aan haar eigen Frozen Flower. Aan een van mijn kunstwerken. 
Elke keer als ik Wow! zie, denk ik even aan haar. Het is heel speciaal als een kunstwerk zoveel voor iemand kan betekenen.

Het begin van jouw relatie met een Frozen Flower? 

Kom mijn Frozen Flowers bekijken. Ga naar de site www.ems-in-vorm.nl/galerij/ of bestel het fotoboek.. Of bezoek een expositie. Mijn Frozen flowers maken eind december een stedentrip naar Brugge. Op dit moment hangen er twee in Zweden. Als je daar even langs gaat, krijg je een boek cadeau. Kijk hieronder. 

Jan Garemijnzaal (Belfort)
27-28-29 december 2019
Markt 7, 8000 Brugge, België

Scandic Triangle Hotel (voorheen Hilton) in Malmö, Zweden 
Oktober en november 2019
Triangeln 2, 211 43 Malmö, Zweden
Ga kijken en post een foto van je bezoek. Dan krijg je een Frozen Flowers boek cadeau.  

www.ems-in-vorm.nl/galerij/