Vanaf 19 januari hangt mijn werk in Flower Art Museum in Aalsmeer. Het vormt daar een onderdeel van de expositie Colours of Winter. In die winterse sfeer voelen mijn Frozen Flowers zich natuurlijk helemaal thuis! 

Ik ben er erg trots op en blij mee dat ik hiervoor uitgenodigd ben. Want waar komt mijn werk nou beter tot z’n recht dan in een museum over bloemen, in al hun gedaanten en vormen? Mijn Frozen Flowers blijven drie maanden hangen in het Flower Art Museum. Kom vooral kijken! 

Colors of Winter in het Flower Art Museum 

Mijn werk maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Colours of Winter. Deze expositie laat zien hoe kunstenaars het traditionele beeld van de winter, wit, zwart, grijs en bruin, inruilen voor de kleuren van nu en van de toekomst. 

Daarom heb ik mijn meer abstracte werken geselecteerd voor het Flower Art Museum. De individuele bloemen zijn minder te herkennen. Toch lijken ze door hun expressiviteit aan zeggingskracht te winnen.

Ze zijn sensueel, uitdagend en verleidelijk en geven zich pas als je er als toeschouwer de tijd voor neemt. Hoe je ze bekijkt is aan jou. Probeer je de oorspronkelijke bloemen te herkennen? Ontdek je welke heel verschillende beelden zijn gemaakt van één en dezelfde bloem? Of ben je vooral geboeid door het spel van de piepkleine balletjes, fonteintjes en naaldjes van zuurstofbelletjes die iets lijken te willen zeggen? Alles kan! 

Toeval of niet: mijn werken die in Aalsmeer hangen zijn mijn allernieuwste. Al heb ik ook wat klassiekers meegenomen naar het Flower Art Museum. Die tegenstelling maakt het extra spannend voor mij. Hoe zullen de kijkers reageren? Ik ben heel benieuwd…

https://www.flowerartmuseum.nl/nutezien/

Ontdek het Flower Art Museum 

Het Flower Art Museum is uniek in Nederland. Het exposeert alleen kunst die bloemen tot onderwerp heeft, in alle vormen en gedaanten. Weinig thema’s in de kunst inspireren zoveel uiteenlopende kunstenaars als de bloem. Deze kunstwerken verdienen een bijzondere plek. Die plek is nu er in Aalsmeer, de bakermat van de Nederlandse sierteelt. Het Flower Art Museum is geopend in de zomer van 2018 en het was direct een groot succes. Beelden, installaties, schilderijen, fotografie, videokunst: er is heel veel te beleven in het Flower Art Museum en dat maakt het voor mij nog specialer dat mijn werk hier mag hangen.