Het begint allemaal  met een bosje tulpen. Rode en gele tulpen. Een paar speciaal geselecteerde tulpen worden met zorg en aandacht ingevroren. Iedere tulp op een andere, specifieke manier.

Als het ijs, met de tulp, uit de vriezer komt, is er nog weinig te zien. Je moet geduld hebben, goed kijken, spelen met het blok ijs en het (natuurlijke) licht. Draaien, omkeren, kijken, nog eens draaien, nog eens kijken…
Een Frozen Flower geeft niet zo maar haar geheimen prijs.

Langzaam geeft de bloem zich bloot. Stukje bij beetje laat zij een beetje meer zien van de schoonheid die verborgen zit in het ijs. Soms is het een echte verrassing wat zij laat zien. En dan proberen het zo te fotograferen dat je dat precies dat ene bijzondere moment kunt vastleggen… Het is best lastig om dat wat je ziet en voelt gebeuren, goed te fotograferen. Het vereist techniek, veel kijken en… geduld.

Op de foto zie je de gele tulpen, een geel/blauwe tulp en een soort oerknal. Allebei de foto’s zijn genomen van dezelfde tulp. Van gele tulp naar mooie kleurrijke liefdevolle tulp naar een explosie… Het is een bijzondere weg die afgelegd wordt.

In het ‘verwelken’ c.q. ontdooien ligt een prachtige schoonheid verborgen. Het is de kunst die ook te zien.